01 de desembre 2009

La disputa de l'ase, Anselm TURMEDA


El 1418 s'escriu a Tunis La Disputa de l'ase, l'obra catalana de major relleu del franciscà mallorquí islamitzat Anselm Turmeda/Abdal·là (Ciutat de Mallorca 1352 - Tunis, 1424/32), una personalitat suggestiva i enigmàtica.
Aquesta obra planteja un debat sobre la superioritat de l'espècie humana sobre els animals, que protagonitzen el propi fra Anselm i un ase, defensors, respectivament, d'una i d'altra tesi.


Ahir, 30 de novembre de 2009, vam tenir l'oportunitat de veure el muntatge que han coproduduït del Teatre Principal de Palma amb La Patacada. Aquesta adaptació de l’obra ha convertit la sàtira de Turmeda en un divertit musical.

Què us va semblar a vosaltres? Ara teniu l'oportunitat de dir la vostra, només cal que afegiu un comentari a aquesta entrada.

Ens llegim!!!

3 comentaris:

  1. No em va desagradar, però va haver-hi un moment que se'm feia pesada: quan estava explicant els exemples dels cures que tenien afers amb les dones que s'anaven a confessar.
    Una cosa que no em va agradar va ser la música, trobo que les cançons tenien una lletra força infantil.

    ResponElimina
  2. Albert Lopez:

    Va estar força bé, però em va semblar potser massa llarga amb les cançons...I també tenia la sensació d'haver escoltat algunes de les histories abans. Pot ser que s'hagin utilitzat per a relats posteriors?

    ResponElimina
  3. La composició d'Anselm TURMEDA és molt coneguda, és fàcil que hagueu sentit fragments inserits en altres històries (sobretot de caire infantil, tipus faula).

    ResponElimina